No nem éppen a spanglira gondoltam, hanem a szusira. Házilag olyan könnyen elkészíthető, mintha a sodróval készítenéd a cigit minden nap. Mivel úgyis divat manapság a keleti konyha, talán még a Hal a tortánban is volt már ilyen, de biztos nem volt nekik szusitekerőjük, ami a sznobok és a gourmandok életét megkönnyítette volna. (bár egy igazi gourmand nem így készítené).A tradicionális szu-shit kézzel készítik, speciális szertartásokkal, mozdulatokkal, de ez ne zavarjon meg senkit, hiszen a postmodernizáció korában, már az ipari termelés sem lenne elítélendő, de így a kézműves-manufaktúra egy apró lehellete mégis megmarad az ételkészítés közben is. Betöltöd, csavarod, algásítod és máris kész a running sushi, amitől remélhetőleg te nem fogsz rohanni a budi felé. Csakis kíváló, ellenőrzött alapanyagot használj, Dunából fogott halllal pedig ne próbálkozz!
Tekerj egyet magadnak...
2009.04.21. 10:45 | Zoltan Baranyai
Címkék: design konyha étel exclusive
A bejegyzés trackback címe:
https://mindennapibetevo.blog.hu/api/trackback/id/tr511077599
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
szuperapu · http://szuperapu.blog.hu/ 2009.04.21. 11:18:17
Hát én már a cigaretta-sodrót is korszakos találmánynak tartottam mindig is (annak ellenére, hogy inkább kézzel tekertem)... Ez nagyon jó!
Utolsó kommentek